Pileći paprikaš
Sastojci:
- 1 veće pile
- 1 pileća džigerica
- 50 g dimljene slanine
- 1 glavica crnog luka
- 1 babura paprika
- 1 paradajz
- 1 kašika VITAMINOVE slatke horgoške paprike
- so
- 2 dl kisele pavlake
Na kocke iseckanu slaninu propržiti, pa na istoj masnoći prodinstati sitno seckan crni luk. Oprano pile iseći na manje komade, staviti ih na propržen luk i peći sa obe strane - dok ne požute. Dodati HORGOŠKU PAPRIKU, so i vrlo malo vode, pa poklopiti. Pirjaniti na tihoj vatri, u sopstvenom soku, uz često mešanje. Kad meso omekša, dodati oljušten i na kriške isečen paradajz, i na rezance isečene papriku i pileću džigericu. Dinstati zajedno još oko 10 minuta, pa dodati kiselu pavlaku i ostaviti da provri. Poslužiti sa valjušcima.