Piknik hamburger
Sastojci:
- 250 g mlevenog goveđeg mesa
- 1/4 l prezle
- 1 jaje
- 1 kesica VITAMINOVE smeše belančevinastih proizvoda sa začinima i aditivima za ćevapčiće
- ulje za prženje
Za sos od rena:
- 2 dl pavlake
- 3 kašike narendanog rena sa sirćetom
- malo soli i šećer u prahu
Pomešati meso sa prezlom, dodati jaje, VITAMINOVU mešavinu za pljeskavice i dobro izmesiti. Podeliti na 6 delova, vlažnom rukom napraviti gomboce, pa formirati hamburgere debljine 1,5 cm. Ostaviti malo da odstoje u frižideru. Za sos pomešati pavlaku sa renom, začiniti solju i šećerom. Do serviranja odložiti u frižider. Nauljiti jednu tavu i na srednjoj vatri pržiti hamburgere sa obe strane oko 8 minuta. Na prepolovljene zemičke staviti zelenu salatu, na nju hamburger i služiti sa sosom od rena.